top of page

Pád

Pád

Let číslo 515 se vznesl k obloze ve 20:45 místního čínského času, nikdy se ovšem nedostal do plánované destinace. Pasažéri si spokojeně pochrupkávali či četli, aniž by tušili, co se děje v kokpitu. Piloti se po hodině letu odchýlili od plánovaného kurzu, aby se vyhnuli bouři, přičemž se ale dostali do jiné menší elektronické bouře, na kterou nebyli předem upozorněni. V tu ránu odcházeli přístroje a letadlo bylo neovladatelné. Pilotům se nepodařilo informovat o stávající situaci nikoho na pevnině. Nebyl čas varovat personál či pasažéry, letadlo padalo. Nikdo z cestujících nic netušil, dokud nebylo příliš pozdě. A letadlo se samovolně zřítilo na ostrov uprostřed Čínského moře. Při klesání se ale utrhl část ocasu, který odlétl neznámo kam, spolu s ním odletěl i část střechy trupu a při tvrdém dopadu se od letadla oddělil i kokpit spolu s piloty, který to odmrštilo do džungle. Více jak polovina pasažérů (spolu s personálem letadla) zemřela, zbytek přeživších byl rozptýlen po pláži a moři v zuboženém stavu.

Gratulujeme! Stěží jste přežili pád letadla a ocitli jste se na zdánlivě neobydleném ostrově s neprobádanou džunglí uprostřed oceánu. Kolem Vás hoří trosky, lidé křičí a Vám je jasné, že máte štěstí, že jste naživu.

Co máte? Holý život, kolem sebe bandu neznámých lidí všemožných národností, málo zásob a při troše štěstí své zavazadlo. Co uděláte? Samozřejmě na ostrově nehodláte strávit mládí (či zbytek života, pokud jste po pádu letadla vážně zranění) a chcete se co nejrychleji dostat domů. Jako trosečníky vás čeká mnoho nelehkých úkolů – prohledávání trosek, pohřbení mrtvých, hledání vody, sbírání ovoce z vysokých stromů, lovení zvěře, stavění přístřešků, zapalování signálního ohně, držení hlídek, stavění nápisu SOS z kamenů a mnoho dalších věcí. Vše vám znemožňuje fakt, že kolem sebe máte lidi, o kterých nevíte vůbec nic a nevíte, zda jim můžete věřit – lidé v zoufalých situacích dělají přeci jen zoufalé věci.

To ale není vše. Místo vašeho současného pobytu, neznámý ostrov, má svá vlastní tajemství, které začnou pomalu vyplouvat na povrch a je jen na vás a vašich schopnostech (a Vypravěči), zda dokážete na takovém místě přežít.

Dokážete vzít rozum do hrsti a hledat způsob, jak vydržet? Kam až zajdete, abyste se dostali domů? Komu můžete věřit? Co skrývá tajemný ostrov? Co když se vám na ostrově zalíbí na tolik, že už se ani nebudete chtít zpátky do reality?

KDY A JESTLI VŮBEC VÁS NĚKDO ZACHRÁNÍ? PŘEŽIJETE?


Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page