top of page

Týden živoření

Už je to týden, co jste na ostrově. Za tu dobu jste si stihli olízat rány (některé i vážnější), dokázali jste pobrat převážnou část zavazadel a postarat se o mrtvé (ty zapálil hromadně Frank), lovit ryby, sbírat ovoce či bobule, převařit vodu, ulovit menší zvířata a postavit si provizorní přístřešky.

Za ten týden jste se ne všichni stihli poznat a už mezi vámi panují neshody, ale také spojenectví, přátelství či náklonnost. O raněné bylo doktorkou Joslyn skvěle postaráno, Jeffovi se podařilo ulovit ryby a s pomocí vybudovat něco jako menší shromaždiště, Patrick nasbíral ovoce, Aelin převařila vodu, Charlotte ulovila zvěř, Elias pomáhal ostatním, Frank se postaral o mrtvé, Jack udržoval dobrou náladu, Malinché se o všechny starala jako matka. Všichni něčím přispěli.

I přes tyto výhody, už máte několik problémů. Frank a Elias se v podstatě oddělili od všech a žijí nyní v džungli. Harrold zmizel neznámo kam. Někteří ranění jsou stále v bezvědomí. Někdo nepřikládá ruce k dílu. Snažíte se o vedení, ale přesto nepřipouštíte názory ostatních. V letadle vám zemřela žena (udušena Frankem, aby jí pomohl od kruté smrti, která by ji zastihla) a nikdo si toho ani nevšiml. A co víc, Jia Lin je mrtvá.

Ve středu večer se z džungle ozval výstřel a Jia Lin padla mrtvá, když se poblouzněná (z infikované rány a šoku z pádu letadla) pokusila zabít Eliase a Frank mu zachránil život. Následně se ji pokusili pohřbít, neboť věděli, že by jim nikdo nevěřil, že šlo o sebeobranu. Nestihli to včas a Charlotte s Jeffreym našli tělo. Jeffrey je přesvědčen, že to byli oni dva a teď proti nim všechny poštvává, ačkoliv nemá důkazy. Když se ti dva vrátili na pláž, Elias a Frank zamaskovali stopy, odtáhli tělo daleko do džungle a tam jej zapálili. Také svůj menší tábor přestěhovali hlouběji do džungle, aby je nikdo nemohl sledovat. Bez těla nemá Jeffrey žádné důkazy pro své tvrzení, jen jednoho svědka.

V pátek jste po týdnu přežívání konečně nalezli zdroj vody. Našli jste otevřené jeskyně, které jsou jen hodinu cestu od pláže na jihovýchodě, ze kterých teče pramen, který se mění v menší říčku, jak se táhne dál do středu ostrova. Tyto jeskyně jsou dobrým zdrojem úkrytu a vody. Po bližším prozkoumání jeskyní jste ale objevili stopy po ohništi a jeden otisk bosé nohy dospělého člověka. Je jasné, že tu před vámi a možná i nedávno někdo byl.

Když jste se pak vraceli zpátky na pláž s vodou pro raněné, narazili jste na člověka - zakrváceného a špinavého muže, který měl nešikovně ošetřena zranění a kulhal na levou nohu. Měl na sobě uniformu pilota. Informoval vás o tom, že jste se vychýlili kvůli bouři z kurzu a ani jste nemohli vyslat mayday. Ti, co vás hledají, hledají na špatných místech. Hodlal vám říct, jak vás může dostat z ostrova, ale najednou přiletěl šíp, který ho zasáhl rovnou do srdce a on zemřel, aniž by vám cokoliv objasnil. Posléze jste utekli zpět na pláž (Jeff s krvácející ránou na noze, jeden z šípů ho zasáhl, když se snažil ostatním koupit čas), kde vám mezitím Frank odcizil nepatrný počet zásob.

Dobrá zpráva: Zatím žijete.


Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page